måndag 25 januari 2016

Stenskiva i köksfönstret

I fredags då jag var ute till huset undrade snickarna vad vi tänkt för lösning vid köksfönstret. De tyckte inte det var någon bra ide att ha ett vanligt fönsterfonder i trä där då det lätt sväller med vatten så nära inpå. En lösning kan vara att kakla in fönsterbrädan. Men med ett kakel med fasade kanter som vi har blir det nog mindre bra. De föreslog då att vi kanske skulle låta ha samma skiva i fönstret som vi har på övrig bänkyta. Så vi har därföre tagit deras råd och hört av oss till vår köksleverantör för att få detta beställt jun samband med övrig bänkskiva.


Inspirationsbilder nedan4 kommentarer:

 1. Smart, så borde vi också gjort. Tyvärr ingen som tipsade oss :-(

  Vi har trä och det blir lätt att man ställer skärbrädor etc bakom kranen, så kommer säkert bli lite problem där i framtiden.

  //Nybyggare
  Följ vårt villabygge på Gudö

  SvaraRadera
 2. Det valet har vi gjort. Vi har inga foder utan skall måla in i smygen. Vi har också kakel med fasade kanter så kakla in fönstret med det var inget alternativ. Vi ville dessutom inte blanda in ytterligare en kakelsort även om vårt kakel är vitt. Vi har stenskivor i övriga fönster men tänkte det skulle se konstigt ut med två olika stensorter så nära varandra så vi har beställt en fönsterbräda i samma sten som bänken.

  SvaraRadera
 3. Smart! Och snyggt! sten är nog absolut mest hållbart, vi valde att ha marmorskivor som i resten av huset även i köket.

  SvaraRadera
 4. Snyggt, vi har kakel mellan bänkskiva och överskåp så vi kommer kakla in fönstret.
  /Ida

  SvaraRadera