fredag 8 januari 2016

Snygga fläktar Fjäråskupan

Vi fick idag veta att Thermex som ska leverera vår köksfläkt som vi valt i vitt utförande vid beställning inte längre erbjuder någon av sina frihängande fläktar i vitt. Detta då de inte är nöjda med hur kvalitet på deras vitlackering blir och att den lätt repar sig.

Fläkten vi valt sedan tidigare som nu enbart erbjuds i rostfritt


Vår tanke var då att vi kanske kunde välja en takintegrerad fläkt. Dock kom beskedet under dagen att det var det för sent i bygget att göra detta och vi måste ha en fläkt som hänger ned som det var tänkt från start. Vi har även kommit fram till att vi nog även ändå vill ha en fläkt som är närmare stekytan då den är betydligt effektivare. Då vi gillar kött och ofta steker sådant som ger mycket stekos prioriterar vi en effektiv fläkt.

Eftersom Thermex som samarbetar med Myresjöhus nu inte längre kan erbjuda en vit frihängande spisfläkt har vi istället börjat blicka på andra leverantörer (vit är viktigt då vi kommer att ha mässing i övrigt i köket, inget rostfritt). Nu har vi nu fallit pladask för Fjäråskupan fläktar. Då fläkten kommer att vara över vår fristående kökö vill vi ha en så nätt variant som möjligt och då passar modellen Ikon från Fjäråskupan bra med en liten rund glasskiva. 

Denna fläkt vill vi då ha i vitt utförande. Sedan kan man hos Fjäråskupan lägga till den läcka detaljen med s.k. imprints vilket innebär att man kan färga in antingen hela fläkten eller enbart detaljer i en annan färg eller utförande. Det vi tänkt är att välja imprint på enbart den runda kantlisten vid glasskivan och då i utförandet borstad mässing för att på ett snyggt sätt plocka upp den detaljen från köket i övrigt. Känslan med vitt och mässing detalj på fläkten blir enligt bilden nedan.
Vill man gå loss rejält med mässing kan man även välja att få hela fläkten i detta utförande. Dock känner vi att det kan bli lite för mycket i vårt kök. 
Nu återstår att se om Fjäråskupans fläkt Ikon är kompatibel med det fläktsystem som i övrigt är installerat för oss i köket. Men vår kontakt på Vedum som säljer Fjäråskupans fläktar var positiv till detta då fläktarna fungerar med det mesta. Så nu hoppas vi att allt kan gå vägen och vi i nästa vecka kan lägga in en beställning på fläkt på nytt:)


2 kommentarer:

  1. Bilden med fläkten helt i mässing var jättefin, så fint med blått och vitt! Snygga fläktar de gör, smart att man kan fälla in små detaljer i en annan färg!

    SvaraRadera
  2. Trevligt att kunna plocka upp mässingen i kåpan!

    SvaraRadera