lördag 30 januari 2016

Man kan inte tänka på allt...

Idag lördag ringde vår snickare! Ja de var faktiskt ute och jobbade i vårt hus under dagen. De var i färd med att montera dubbeldörren mellan vårt vardagsrum och rummet intill. Vi har ritat att dubbeldörrarna ska öppnas utåt vardagsrummet för att få den pampiga känslan när de står öppna utåt. Nu visade det sig dock att den ena dörren när den öppnas upp kommer att ta i vår öppna spis likt bilden nedan fast mer därtill. De undrade därför om vi fortfarande ville att de skulle öppnas upp åt detta håll eller om de skulle ändra det så att de istället öppnades inåt rummet.

Hela grejen med dubbeldörrarna var ju att de ska öppnas utåt vardagsrummet till så att man kan se dem när de står öppna. Dessutom skulle det inte fungerat nått bra att öppna dem inåt då vi planerar ett långt skrivbord där som då skulle krockat med dörren. Så vi bestämde att de ändå skulle montera dem som det var ritat.

Nu har vi gått och tänkt på det hela dagen och är lite förbaskade på att nån inte kunde sett detta tidigare så kanske dörröppningen kunde ha flyttats 15-20 cm åt andra hållet för att göra det lite bättre. Vi skyller kanske mest på oss själva då vi i alla steg försökt tänka till ordentligt. Nått som gjorde att spisen kom närmare dörren än vi trott var brandväggen bakom som vi inte hade kunskap kring när bygget började. Men men man kan inte tänka på allt! Vi får helt enkelt se hur resultatet blev nästa gång vi kommer ut till huset. Nu ska jag vika in hovarna för ikväll och försöka drömma om nått annat än dubbeldörrar...


Ovan bilder på andra hus med dubbeldörrar just vid öppna spisen


Vår öppna spis och öppning där dubbeldörrar ska sitta till vänsterInga kommentarer:

Skicka en kommentar