måndag 16 mars 2015

Slutbeställning del 1

Idag påbörjade vi vår slutbeställning med säljaren på Myresjöhus. Vi hann en bra bit på vägen men kommer fortsätta senare i veckan. Detta tar längre tid än man kan tro då allt ska bli klart för att kunna lägga in beställningen av huset och ansöka om bygglov.

Här är några av de val vi gjorde idag.


Balkongräcke i stående svartmålad aluminium. Ett plus var att vi även fick veta att en trätrall ingår i balkongpriset!Vi valde till slut dessa lister i traditionellt utseende. Vi gillar absolut utseende men hade egentligen tänkt oss lister som är högre i sin utformning än dessa som har ganska normal höjd. Att vi trots allt frångick de riktigt feta listerna var att de inte gick att välja via Myresjöhus och att sådana även kräver viss utsågning vid låga fönsterpartier. Ett sådant val hade krävt mycket från vår sida och att vi helt valde bort listerna samt troligtvis även dörrfoder då dessa ska matcha för att istället beställa allt detta själv från snickaren som sedan ska utföra jobbet och ta en kostnad vid sidan av. Kostnad för detta skulle då vara okänt. Det skulle säkert blivit snyggt men man får helt enkelt välja vad som är värt att ta ansvar för och vad som inte är det. Vi väljer bort en del annat som vi själva ska köpa in och detta kändes som ett val för mycket.Till vår entré valde vi dessa snygga pardörrar med klarglas i en grafitgrå färg som i stort sett ser ut som svart. Svart gick ej att välja som färg då den färgen lätt blir för varm i solen och då lättare kan spricka. Vi har dock sett färgen som vi valde på ett par dörrar som en av våra grannar valt och de ser svarta ut så det känns bra.


Innerdörrar valde vi dessa som heter Dooria Stil 378. Vi kommer dessutom att ha dubbeldörrar i samma serie. Dörrhantagen eller dörrtrycke som det kallas valde vi helt bort då urvalet från Myresjöhus var väldigt krasst. Detta innebär att vi själva köper in egna handtag och levererar dessa till snickaren som sedan monterar dem. Detta var helt klart en enklare detalj att välja bort än listerna då dörrhandtag är mer hanterlig del att själv köpa in. 

Vi tänker oss dörrhandtag i denna stil i mässing.


Andra viktiga val idag hade att göra med tilläggsisolering mellan våningsplanen då vi bygger två plan samt ljusisolering mellan väggar. Detta var ingen större kostnad och vi valde därmed till detta mellan de flesta väggar där man kan tänka att det behövs samt även i mellanbjälklaget.

När vi är inne på saker som vi valt bort i Myresjöhus entrepenad så skippade vi deras köksblandare och kommer att köpa in egna som då kommer att monteras till oss. Även detta relativt lätthanterligt. Vi tänker oss köksblandare i mässing likt denna.

Många val är det som ska göras och jag berättar mer om fler val vi gjort en annan dag:)


4 kommentarer:

 1. Fina val! :) Känns som att vi har resonerat ungefär likadant, speciellt när det gäller dörrar, handtag och lister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja våra val går lite i samma stil. Tycker ert hus blir jättefint. Det är kul att följa nu när ert hem blir "på riktigt" för att se hur valen ser ut i verkligheten. Vårt finns ju ännu bara på papper och i tanken.

   Radera
 2. Kul att du också har blogg! Har jag helt missat innan..Vi kommer faktiskt ha helsvarta dörrar. Det enda man får göra är att skriva på ett papper där dörr leverantören och Myresjöhus avsäger sig garantin. Vi ville ha riktigt svarta dörrar i och med att vi kommer ha svart hus och våra dörrar kommer typ aldrig se solens strålar pga hur huset är placerat så vi körde på det. Går det så går det, annars får man väl byta ut dom efter några år:) grafitgrå är dock riktigt snyggt också och hade vi velat ha en annan färg på huset hade vi lätt valt den färgen på dörrarna.

  SvaraRadera
 3. Maria; Jag förstår att ni vill ha helsvarta dörrar då huset blir svart. Vårt hus blir vitt i övrigt så då funkar det bra med de grafitgrå som mer upplevs svarta mot allt det vita.

  SvaraRadera