onsdag 18 mars 2015

Golv bekymmer

Nu är vi klara med vår slutbeställning av huset vilket känns riktigt skönt! Ett problem återstår dock. Problemet är att vi inte kunnat hitta ett golv vi riktigt älskar hos den leverantör som Myresjöhus erbjuder i sin helentreprenad vilket är Boen, en norsk golvleverantör.

Vi har verkligen vänt och vridit på valen. Boen har många fina golv vi kan tänka oss men problemet är att alla dessa som vi fastnat för är i oljat utförande. Vi har läst på mycket om oljade golv och det är ett stort åtagande då dessa kräver löpande underhåll med att olja in dem på nytt med jämna mellanrum. Myresjöhus lämnar dessutom inga garantier på oljade golv. Hur mycket vi än vill så kan vi inte helhjärtat hitta ett golv hos Boen i mattlackat utförande.

Detta är lett till att vi nu som ett första val i vår slutbeställning helt valt bort golvet!! Hjälp!? För detta har vi fått ett avdrag på ca 80.000 kr. Detta gör att vi då kan välja att köpa det golv vi verkligen vill ha vilket är bra. Hur allt detta ska lösa sig med inköp, vem som lägger golvet mm vet vi idag inte vilket för mig känns lite läskigt. Vår säljare säger att detta kommer troligen att lösa sig då vi närmar oss husleverans och kan ha ett samtal med snickare mm. Förhoppningsvis så kommer de som jobbar med bygget via Myresjöhus entrepenad kunna lägga in golvet men det kunde vår säljare ej svara på idag.

Vi lutar ändå åt att gå enligt detta och inte kompromissa och välja ett golv vi inte riktigt brinner för. Det golv vi vill ha är Kährs ek nouveau snow.

1 kommentar: