söndag 8 mars 2015

Den färdiga planlösningen

Så här kommer vårt hus se ut! Det tog sin lilla tid att få till planlösningen som vi ville. Det var många regler vi fick lära oss på vägen som vi tidigare inte visste fanns kring bl.a handikapsanpassning som vi fått ge vika för inom vissa delar.

Några exempel på förändringar vi gjort är att bl.a att bredda huset 60 cm, vi valde även att flytta upp tvättstugan på övervåningen för att slippa springa ned med smutsig tvätt och sedan behöva bära upp den rena tvätten på nytt. Då regelverket säger att det måste finnas tvättmöjligheter på nederplan så blir man då tvungen att rita in detta i planskissen trots att vi inte har för avsikt att ha tvättmaskin på entréplan. 

Vi har även valt att sätta in glasade dubbeldörrar mellan hall och vardagsrum för att kunna stänga ute ljud från övervåningen plus att jag tycker det är väldigt snyggt och pampigt med dubbeldörrar. I köket har vi även valt att ha en fristående köksö med spis på samt att vi satt in ett hörnskafferi längst in i köket som skapar bra förvaring. 

Lägg även märke till den gigantiska walk-in-closet! Varje kvinnas dröm:) Min man får även sin hörna då rummet in från vardagsrummet med dubbeldörrar blir hans musikrum för gitarrer, inspelningsutrustning mm.

Detta är ett axplock av de förändringar vi gjort. Se huset nedan. Är ni intresserade av hur orginalhuset  Stjärnvik ser ut kan ni spana in det här: http://www.myresjohus.se/vara-hus/sok-hus/2-planshus/stjarnvik/
6 kommentarer:

 1. Vilken härlig ovanvåning! En sak jag blir nyfiken på är varför ni valt att ha två tvättstugor? Enormt stort och härligt hus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att du själv sett svaret på din fråga. Som sagt så har vi endast en tvättstuga på övre plan. Den tvättmaskin som är ritad på nedre plan är bara dit ritad för bygglovet då regelverket kräver tvättmöjligheter på bottenplan för handikapsanpassning.

   Radera
 2. Hej! Vad roligt att följa ert husbygge! Hittade dit då jag sökte på andra som byggt med Myresjöhus och vi lutar åt Stjärnvik. Vad kostar huset? Ni har ju gjort en del förändringar, vad har det inneburit i prisskillnad på offerten? Hörnskafferi och dubbeldörrar är också något som vi tänkt ha! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Vad kul att även ni funderar på Stjärnvik! Huset i utgångsstandard kostar 3.058.668. Att sedan utifrån detta ändra i planlösningen är ingen stor kostnad. Egentligen får man flytta runt väggar och rum hur man vill utan extra kostnad. Vill m.an sedan flytta på något badrum kostar det 12.500 kr. Vad vi gjort utöver detta är att höja takhöjden på nedre plan till 2,70 m detta kostade 34 000 kr samt att man då får högre fönster vilket blev en extra kostnad på ytterligare 15.000 kr. Vi valde även att bredda huset med 60 cm så att vårt hus blev totalt 212 kvm stort. Detta kostade ytterligare 105 000 kr. Samt att vi valde till liggande panel istället för stående vilekt är standard. Att få liggande panel kostade ca 38.000 kr,
   Du får meddela om det blir Stjärnvik i slutändan:)

   Radera
 3. Det var inte så farligt kostsamt att höja takhöjden, det tycker jag kan vara värt också. Men innebar det någon förändring på höjden uppe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna; Nej det påverkar inte takhöjden på ovanplan som förblir 2,50 m. Det positiva är ju att ovanvåningen hamnar något högre över mark med höjd takhöjd där nere vilket eventuellt gör utsikten lite bättre:)

   Radera