lördag 14 mars 2015

Köksskissen

Nu är vi klara med vårt kök och har fått den slutgiltiga köksskissen. Köket är skissat med hjälp av HTH kök i Jönköping vilka är Myresjöhus köksleverantör. Vi är riktigt nöjda med skafferiet i hörnet samt den fristående köksön med spisplatta på.

I det hus som vi utgått från i våra ritningar dvs huset Stjärnvik så kostar standardköket ca 80.000 kr. Allt utöver denna kostnad blir vår tillvalskostnad för köket. Vi har för vårt kök valt att kosta på mycket extra finesser såsom bänkskiva i sten/komposit samt att utnyttja vår extra takhöjd på 2,70 genom att ha genomgående överskåp upp till taket. Vi har även valt till s.k. softclose på alla lådor och skåp och valt integrerad kyl, frys och diskmaskin dvs att dessa är täckta med en luckfront. Vårt standard kök var även ritat med mestadels skåpluckor och vi har i underskåpet nu i stort sett endast lådor vilket vi tycker är mer praktiskt.4 kommentarer:

 1. Snyggt! Håller med om att utnyttja takhöjden för förvaring. Typiskt att soft close är tillval, det kan man ju knappast låta bli... Vad landade slutprislappen på köket med tillvalen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Vårt kök kostade totalt 278.000 kr där sedan ca 80.000 kr räknades av för vårt standard kök. Sedan tillkom ytterligare ca 18.000 kr för extra arbetskostnad utöver standard. Vårt kök landade därmed på en extra tillvalskostnad på ca 215.000 kr. I detta pris utgör vår bänkskiva i komposit en stor del då den kostade hela 86.000 kr. Vill man ha stenbänk skiva i köket går det att hitta andra varianter som inte är fullt så kostsamma. Vi vände och vred på kostnaderna här fram och tillbaka men kände att vi inte var villiga att kompromissa på mycket av detta. Vi ville ha det vi ville ha helt enkelt.

   Radera
 2. Wow, det var en stor skillnad! :) Förvisso är bänkskivan en stor post. Vi är helt inne på Stjärnvik nu och känner inte att vi behöver göra så många ändringar invändigt, lite här och där bara. Men prislappen lär ju stiga ändå... Ni tänkte inte ha bord & stolar i köket? Det hade jag inte tänkt från början heller, för att slippa ha två olika matplatser eftersom den stora är precis intill. Men hittade en lösning på 2 floor story-bloggen som hade platsbyggt en fönsterbänk vilket jag tyckte var smart. Vad roligt det är när andra bygger ungefär likadant samtidigt, kul med inspiration och tips !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna; Nej vi kommer hålla oss till en matplats och sätta in ett riktigt stort bord utanför köket. Sedan får köket var fritt spelrum. Jag har också sett lösningen i köket med fönsterplatsen vilket är mysigt men vi kände inte att vi skulle komma att utnyttja en sån plats så mkt. Kul att man kan få tips av varandra. När man ändrar så i köket så får man hjälp av HTH att skissa på detta:)

   Jag vet...vårt kök blev en stor post men det hade vi räknat med så vi bara öste på:)

   Radera