onsdag 4 november 2015

Kakel & Klinkers

Nu är vi snart klara med våra kakel och Klinkers val. Ja egentligen är vi själva rätt klara med vad vi vill ha för något. Nu håller vi bara på att finslipa offerten. Allt som avviker från standard kostar! Vi hoppas nu få till det på ett smidigt och prisvärt sätt. I våra båda badrum kommer vi att på vissa väggar ha kaklat enbart 1,20 cm upp på vägg avslutat med en kakellist likt bilden nedan.


Kakelbutiken som har lämnat oss offert på våra val har här inte gjort avdrag för standard kaklet på 250 kr/kvm på de ytorna i badrummet som vi kommer välja bort kakel på och istället måla. Gällande detta har de hänvisat oss tillbaka till Myresjöhus. Inga konstigheter tycker jag att vi självklart ska få avdrag för de plattor vi inte väljer och istället kunna tillgodoräkna oss detta på de dyrare plattorna vi väljer på andra ytor. Hoppas att detta ska lösa sig smidigt. Inväntar nu svar från Myresjöhus på vårt ort som tydligen inte stött på detta tidigare. 

Sedan fick vi på vårt byggstartsmöte för några veckor sedan till vår glädje veta att de hade förändrat vilken storlek på klinkers man kunde sätta utan att behöva betala ett prispåslag för själva sättningen. De meddelade oss att man nu kunde välja klinkers upp till storleken 30*30 utan extra prispåslag för sättningen. Detta gladde oss då vi i vårt stora badrum tänkte välja 30*30 klinkers. Dock så kände kakelbutiken inte till denna nyhet då vi var på möte där för två veckor sen! Jag mailade då Myresjöhus och fick det åter bekräftat att 30*30 klinkers var ok utan extra pris. Vi har dock efter det fått mail från kakelsättarna att de inte heller kände till detta!! Så nu hoppas jag att Myresjöhus kan stå för det de sagt och vi slipper prispåslag här.

Ytterligare tillägg i vår offert är att det är ett påslag på totalt 2000 kr för att de ska sätta kakellisten enligt bilden ovan där vi har halvkaklade väggar. Tydligen är det mer tidskrävande att göra detta. Ett ytterligare prispåslag på totalt 4000 kr i badrummen är att kaklet ska sättas i sk halvförband dvs omlott istället för vanligt (tar tydligen även det mer tid). Här skulle jag önska att man kanske kunde se på helheten och se att arbetetstiden de sparar in genom att slippa sätta kakel där vi nu istället ska ha målat kan läggas på den extra tid det tar att sätta list och sätta kaklet i badrummen i halvförband. Vi får se var vi landar tillslut... Vår kontakt på Myresjöhus som ska se över detta är just nu på semester så vi får vackert vänta. Vår förhoppning om alla ändringar och avdrag går igenom är att offertpriset minskas med 15.000 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar