söndag 18 oktober 2015

Gråtoner snurrar i mitt huvud...

Igår när vi i stort sett var klara med våra färgval i huset ramlade jag in på den stora inredningsbloggen  House of Philia som har målat i helt underbara grå färger i sitt hus. Hon skriver även om vad receptet på färgen är i Nordsjös märke. Dock så har hon ingen NCS-kod på färgen så att det går att översätta till andra färgmärken. Då vår målare använder sig av Jotan när han målar så kan vi tyvärr inte använda oss av detta recept:(

Därför åkte vi idag och besökte Nordsjö för att kunna få lite information om innehållet i receptet för deras färgval i vardagsrummet. Stor blogg som House of Philia är så hade vår Nordsjö butik färgerna för hennes vardagsrum och allrum uppmålade på provlappar. Jag kunde därför jämföra med mina färglappar med NCS koderna och den liknade NCS S 1502-Y (som är den vi varit inne på) men House of Philia hade även ett litet stänk rött i sig (ca 1/3 enligt färghandlaren).

Därför lutar det nu åt att vi till våra allmänytor väljer NCS S 1502-Y30R.
Beskrivning av vad denna färgkod betyder:
1502 beskriver här färgens nyans. Den anger svartheten som är 15% och kulörtheten som är 2%. Y30R anger kulörtonen och beskriver graden mellan, i det här fallet, gult (Y-70% och rött (R-30%)

Tror här att vi har vår vinnare!! Tänk vad man helt plötsligt blivit färgperfektionist:)


Bilder från House of Philia:s vardagsrum


3 kommentarer:

  1. Hej. S 1502-Y30R är ingen kulör som finns. Det är ingen godkänd NCS-kulör

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis det stämmer bra vilket vi upptäckte när vår målare skulle få färgen blandad. Vi gjorde därav en mindre justering och det blev i vårt hus målat med 1502-Y20R. Dvs lite mindre rätt i färgblandningen.

      Radera