söndag 4 oktober 2015

Matbords val

Som matbord har vi länge varit inne på ett lite större matbord med breda plankor och kryssben. I Uppsala så finns det en butik som säljer egentillverkade bord i valfri storlek och utförande enligt kunds önskemål. Borden tillverkas av trä som 140 år gammalt från en äldre lada och har åldrats naturligt. Vi kommer att välja ett bord som är 2.50*1.20. Shysst med ett bord som är riktigt brett så man med fördel även kan sitta bekvämt på kortsidan. Vi ska snart lägga in vår beställning. Nu återstår bara val av finnisch. Vi tänker antingen ett mörkt brunbetsat bord eller ett i mer brun/grå/drivved.8 kommentarer:

 1. Åhhhh! Nyfiken fråga, vilken butik är det som sälje de borden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Myrra i Uppsala och leverantören Vadbacka möbler:)

   Radera
  2. Borde jag ju ha gissat på såklart :) Jättefina är de i alla fall!

   Radera
  3. Gillar förresten drivvedsvarianten bättre än den brunbetsade.

   Radera
 2. Supersnygga bord! De oputsade är fantastiska. Har hittat lite liknande på Goods. Får man fråga hur mycket det kostar på ett ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa bord kostar 3500 kr/kvm så ett bord som vi tänkt som är 2,50*1,20 skulle gå på ca 10.500 kr. Vi har faktiskt just lagt in en beställning på ett men ännu ej beslutat exakt hur slutfinnischen ska vara:)

   Radera
  2. Det ska jag kolla vidare på, bra pris!

   Radera
  3. Jag är helt såld på dessa bord nu! Såg att leveranstiden inte var så lång så jsg väntar tills huset är på plats så vi beställer rätt mått. Bra tips!

   Radera