fredag 23 oktober 2015

Tegelvägg

Har alltid älskad tanken att nånstans ha en tegelvägg! Så igår när vi gjorde kakel och klinkers val tog vi oss en titt på olika varianter av detta. Blev dock lite besviken då vår butik inte hade enligt mig ett bra alternativ i den rätta tegelnyansen. Lärde mig även att det finns tegelväggar som mer är av kakelvariant och tegelväggar av det mer äkta "tunnteglet". Vi kände direkt att ska det vara nån tegelvägg över huvudtaget så ska det vara av det riktiga tunnteglet som ger en absolut mer genuin känsla och som muras på väggen. Vi kommer i sådant fall ha tegel på en mindre väggyta mellan två fönster i närheten av matsalsbordet. En Yta i motsvarande storlek som bilden nedan och även i denna färgnyans, dvs lite åt det ljusare hållet.Då vi är ute efter en tegelkänsla som bladen ovan så är det viktigt att teglet inte går åt för mycket rött. Vi tyckte att den variant de hade i vår kakelbutik var just lite för rött:(

Efter lite googlande hemmavid hittade jag dock på en leverantör som hade mer variationer i färgutförande på tunnteglet; Konradsson. Och till vår glädje så kunde vår kakelleverantör köpa in från denna leverantör. Vi har därför idag varit hos en annan återförsäljare för att titta på lite verkliga prover av teglet vilket kändes toppen!

Det väggtegel som vi nu är inne på heter LadrilloValencia beige och är från Konradsson (det ljusare till vänster nedan)Här är närbild på det som är lite rödare i nyansen (till höger bild ovan)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar