måndag 28 mars 2016

Härliga vårdag

Idag har vi haft en riktigt fin och solig vårdag. Det är sånna här dagar som idag som husägandet känns fantastiskt! Att bara kunna stega ut från altandörren och sedan ha baksidan och skogen just inpå. Idag åt vi silllunch ute på baksidan. Vi har inga trädgårdsmöbler ännu förutom våra solsängar som vi har med från lägenheten.

Om två veckor är det tänkt att svärfar ska komma på besök och hjälpa oss med att sätta igång med vårt trallbygge. Vi hoppas att det kan bli lika härligt väder som idag då.
8 kommentarer:

 1. Hej Lina! Vad härligt det ser ut, ni har ju flyttat in i precis rätt årstid. :) Jag såg bilderna på er hall, och fick en bra idé från er lösning. Det gav mig lite panik, vi har precis skickat den sista skissen till husleverantören för att kunna göra bygglovsritningen och vi har lovat att det var vår sista ändring...iiih. Men! Ni har ju en klädförvaring precis till vänster när man kommer in, och vi har ungefär samma planlösning som ni, förutom att vi har ingång till köket där. Att gå in i vardagsrummet och runt hörnet för att komma in i köket, hur tycker du det funkar? Jag har föreställt mig att det blir jobbigt i längden. Jag tycker vi har för lite förvaring i hallen nämligen och såg att er lösning verkar vara smart! :) Men får väga det mot att inte komma in i köket från hallen (och får som bonus ännu mer förvaringsutrymme i köket). ;) Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi tycker att det fungerar alldeles utmärkt att gå in i vardagsrummet och runt till köket. Vi har inte alls upplevt det som jobbigt och inte känt saknaden av en ingång från hallen. Vi såg mycket av er lösning med ingång från hallen då vi ritade men vi upplevde det som lite för öppet in mot köket och funderade själva mycket över om vi skulle uppleva en sådan ingång spm praktisk. Men som du säger; en sån lösning gör att man förlorar väggyta och förvaring mm. Vi känner att vår planlösning är tillräckligt öppen som den är och är mycket nöjda med vårt val.
   Och du, om ni skulle vilja ändra så gör det. Det är ert hus och ni ska förhoppningsvis bo där länge. Strunt samma om ni sa att det förra var sista ändringen. Det kan kanske komma att bli fler. Idéer växer ju fram med tiden:)

   Radera
 2. Tack för ditt snabba svar! Vad skönt att du sa så, då känns det som att det är lättare att göra den förändringen. Nu ska jag bara smörja husleverantören (som måste skicka ritningen till arkitekten en gång till....!) Gaah! :)

  SvaraRadera
 3. Nu har vi gjort om ritningen och stängt igen öppningen till köket. Husleverantören är informerad och nya ritningar tas fram. Så stort tack för att du hjälpte oss med det beslutet! Det är tack vare din blogg och din uppmuntran som jag ändrade mig. Tjohoo! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. O vad roligt att höra att det vi delat med oss av har inspirerat. Skriver även du om ert husbygge någonstans? Hoppas ni får en fantasktisk husresa:)

   Radera
 4. Ja, ta verkligen åt er! ;) Vi har startat en blogg men inte skrivit något ännu. När vi publicerar första posten lovar jag att återkomma. :) Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 5. Och bara för att jag skrev att vi inte hade skrivit något ännu så fick jag en spark i baken. Så nu har vi det! ;)
  http://www.husdrommen.se/

  SvaraRadera