måndag 15 februari 2016

Köksdrömmen kristalliseras

Idag lyckades jag äntligen få till det och komma in i huset! Idag var plattsättare och rörkillarna på plats så jag tog chansen att sticka iväg en sväng på lunchen. Nytt sedan sist i köket att bänkskivor kommit på plats, socklar med lister är stort sett klara och kakel är påbörjat men inte fogat ännu.
Bänkskivan känns jättebra med fin grå nyans och små ådringar i yta. Skivan är i kvartskomposit Silestone Cygnus med polerad yta. Vi velade länge om vi skulle välja polerad eller matt yta på vår skiva. Vi valde i slutändan polerad då den funktionsmässigt är tåligare.Här vår fönsterbänk som har samma skiva som köket dvs Silestone Cygnus. Beslutet kring denna tillkom bara för några veckor sedan efter tips från våra snickare. Det är vi tacksamma för då vi ju inser att en träyta i fönstret så pass nära diskhon kommer leda till en svullen träyta som inte blir vacker efter några år.Våra socklar som vi valt att inte ha så pass indragna som de är enligt standard och där våra snickare gjort ett jättefint jobb. Vi har även valt att låda golvsockeln fortsätta längs med sockeln i köket.


En fundering från våra snickare när vi önskade utflyttad sockel med list var hur man skulle lösa det med den sockellåda vi valt när vi skissade köket. Så här blev det iaf och jag tycker de fick till det bra. Är ju en väldigt fiffig lösning med en sockellåda för plåtar så den ville vi ju gärna behålla.

En annan snygg detalj är att våra snickare låtit taklisten fortsätta in i köket och följer med runt alla skåp.
2 kommentarer:

  1. Så fint! Vart är luckorna ifrån?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Luckorna är från HTH och heter Scandinavian Classic.

      Radera