torsdag 21 april 2016

Mera sten

Mer framsteg på stenfronten! Igår hade de börjat få till den fina rundningen vid entrén. Samt att den fina granitentrén var färdigställd. Så härligt att få komma hem i kvällssolen o mötas av allt detta:)

Vår mur hade även fått sig toppstenar


Sedan är tanken att muren vid gatan möts av en naturstensmur gjord av sprängsten. Då det sprängs mycket i området på tomter runt om har vi önskat att få fina sprängblock med raka kanter körda till vår tomt som sedan kommer att placeras ut till en mur av vår markentrepenör. Två stenblock på plats. Den röda pricken målades dit igår av Lantmäteriet då vi bett att få tomtgränsen utmärkt mot gatan. Denna ska jag se om jag kan tvätta bort ikväll:)4 kommentarer:

 1. Blir jätte fint Lina. Hur ska ni göra med målningen av huset? Den måste ju målas i år. Gällande sättsanden så ligger den nog kvar fint på hällarna men i blocken så kommer den rinna ur. Det har vår gjort och vi funderar på att foga helt där.
  Kul med uppföljningsbilder :)
  Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog till att måla själva för oss för att spara lite pengar.

   Radera
 2. Tjusigt!!! Hoppas det finns lite slantar kvar för sådant här när det är dags för oss (men alla tillval börjar hota mina planer ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med tillvalen blir alltid mkt dyrare och fler än man från början räknat med. Ni får väl annars ta stenen till nästa vår. Man får ta ett projekt i sänder. Stenen är dyrt. Nu är vår buffert slut så nu blir det till och bygga upp igen för alla andra roliga saker vi vill få till såsom gräsmatta växter, lusthus, utemöbler mm... Man vill så gärna bara göra allt på en gång! Jobbigt att vänta:)

   Radera