torsdag 17 september 2015

Mararbetet fortsätter...

Var ute en sväng på tomten idag och varje gång man är ute har det hänt nya grejer. Vårt hus kommer att ligga ungefär mitt på tomten och en bit upp från gatan. För att få till det bra med vår carport och övriga parkeringsyta som kommer vara lagd med marksten/plattor så var det bästa att göra en nivåskillnad mellan husets höjd och vår carport. Detta innebär att vi kommer att  behöva sätta en sk stödmur längs höjdskillnaden.

Ute vid tomten idagEn del av våra grannar har längs med gatan gjord mur med hjälp av sprängsten likt denna nedan vilket vi tycker är lite läckert och ser som ett alternativ mot gatan till.
I övrigt tänker vi en mer traditionell stödmur likt nedan. Vi kommer även ha en liten kort trappa i sten upp mot huvudentrén. Och visst vore det lite läckert om man kunde belysa stenmuren med spot på kvällen:)
1 kommentar:

  1. Tror det kommer bli sjukt snyggt med olika nivåer! Vi har själva massor av murar på vår tomt då vår tomt ligger i en backe och är placerad under vägens marknivå tillviss del. När vi köpte tomten var hela kvarteret obebyggt så vi insåg inte då att vi skulle behöva ha murar. Men vi är nu mycket nöjda med resultatet, även om finplaneringen av tomten blev x antal 10 000-ingar dyrare än vad vi först tänkt oss. Ser fram emot att få följa er på er resa! Lycka till!

    SvaraRadera