måndag 6 april 2015

Golv på agendan igen...

Vi har i vår slutbeställning börjat med att helt välja bort vårt golv i huset. Detta då vi haft svårt att hitta ett golv hos leverantören Boen som Myresjöhus samarbetar med vad gäller golv. Idag väcktes dock nytt hopp om att eventuellt kunna landa i ett golv från Boen som känns rätt (vore så mycket enklare).

Vi var idag på besök hos två av våra blivande grannar i syfte att titta på deras golv. Det är något annat att se ett golv i ett helt hus till skillnad från en liten provbit.

I det ena huset hade de ett riktigt vitt askgolv från Tarkett. Vi har hela tiden varit ute efter ett vitare golv men kände att detta golv var för vitt och inte alls levande på något vis. I det andra huset vilket var byggt av Myresjöhus och där de lagt in ett Boen golv blev vi positivt överraskade att vi faktiskt gillade golvet. Det var ett vitpigmenterat ekgolv. Vi hade trott att vi skulle uppleva detta golv för mörkt men det blev en ljus upplevelse med deras övriga ljusa inredning. Golvet kändes även väldigt levande med träådringen. Vi ska senare få veta exakt namn på det golv de hade i huset. Jag skulle gissa att det golv de har är antingen Ek Andante vit eller ek Concerto vit. De hade trestavs utförande medan vi är inne på ett bredare plankgolv. Ett av dessa golv går att välja även som plankgolv så vi hoppas på att det är detta de har i sitt hus.


Boen Ek Antante vitBoen Ek Concerto vit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar